На локацијата кај Црвени Стени е поставен статички телескоп за разгледување на Баба Планина

Денес од страна на битолскиот ентузијазист и љубител на планината Наум Бабука на локацијата кај Црвени Стени беа презентирани фотографии од поставен фиксен телескоп за поубаво разгледување на Баба Планина.


Црвени Стени е една од најпопуларните дестинации за пешачење на планинарите од Битола и околината на Пелистер која го нуди највоодушувачкиот поглед кон Баба Планина.


Инаку статичкиот телескоп е дел од реализацијата на Проектот на ИПА – „И-ТОУР“, а наскоро ќе има и втор кај Антена.
извор: babambitola.mk29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum