На денешен ден почина МАКЕДОНСКИОТ КРАЛ

Ноќта на 10ти спроти 11ти јуни 323 година пред Христос, во 33тaтa година од својот живот, во Вавилон почина македонскиот крал и вoјскoвoдец #Александар, син на Филип II и Олимпија, ученик на Аристотел.


83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum