Мухамед Зеќири нов генерален секретар на Владата

Поранешниот пратеник и актуелен потпретседател на СДСМ Мухамед Зеќири е избран за генерален секретар во Владата.

Зеќири е избран на местото на досегашниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски. Тој беше пратеник во минатиот состав на парламентот, а беше избран и на овие избори, но поднесе оставка откако влезе во комбинација за функција чие вршење е неспоиво со пратеничката фотелја.

Зеќири се споменуваше како можен директор на фЗО.


извор: denesen.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum