МИЛЕВСКИ: ЕЛЕМ и Ковачевски изградија најмодерна панорамска жичара на Попова Шапка, за ПЕЛИСТЕР НЕМА


Додека Битолчани го дишат загадениот воздух од "мазутарата" РЕК Битола, го туркаат да запали ратракот на ЕЛЕМ ТУРС на Копанки, за кој можи и' да нема нафта и чекаат да се поправи едниствениот СКИ-ЛИФТ кој е расипан и не работи во моментов.


АД ЕЛЕМ под водство на Ковачевски отвора најмодерна жичара на Попова Шапка


Јаглен за струја нема, но милионски тендери по итна постапка има !


Заев најави затворање на блок по блок, се наметнува прашањето која е стратегијата за граѓaните и стопанството во Битола и секако вработените во РЕК ?


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum