Менче Точи: “Oвa штo мy ce cлyчyвa нa мaкeдoнcкиoт нapoд e гeнoцид”

Попладнево на фејсбук новинарката Менче Точи објави пост каде пишува дека состојбата со Ковид-19 е излезена од контрола. Мерките беа олеснети пред време и веќе е илузија да се бараат мерки како во Европа..


“Ги олеснивме мерките пред време, летово не направивме инфраструктура туку тоа го правиме сега. СЗО предупреди токму на ова и на новиот силен бран во јануари. Веќе е илузија е да се бара одговорност-мерки се бараат како во Европа. Ова вака е геноцид!” – стои во постот на Менче Точи.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum