МАРКОВСКИ: Околу 25 отсто од населението во Македонија имало контакт со коронавирусот

Околу 25 проценти од населението во Македонија имало контакт со вирусот, судејќи според моменталните и претходните бројки, изјави д-р Вело Марковски за ТВ Канал 5.


– Мое мислење, но и според мислењето на многу епидемиолози, од 30 до 40 проценти се потребни за да имаме заштита во колективен имунитет. Мислам дека многу брзо ќе постигнеме таков имунитет и во периодот по 20 до 25 јуни ќе имаме драстично намалување во бројот на заразени, рече Маркоски.


Докторот нагласи дека колку е поголем стравот толку се полоши решенијата за борба против инфекцијата.

извор: denesen.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum