МАНУ: Спогодбата од Преспа прерасна во извор на регионална дестабилизација

МАНУ се подготвува со научни аргументи повторно да ги отвори темите поврзани со Преспанскиот договор. Претседателот на Академијата, Љупчо Коцарев е уверен дека тој договор е извор на регионална нестабилност. На агендата на МАНУ годинава е и критичка анализа на планираната реформа во основното образование, поради опасност од обезличување на профилот на учителите.


извор: telma.com.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum