Манчевски: Ќе има нова вонредна состојба, ако партиите не договорат избори

Министерот Дамјан Манчевски: “Јасно е, ако до 30 мај нема договор за избори, ние ќе мораме да ја продолжиме вонредната состојба. Имаме секој ден нови заразени, тоа е факт, но далеку сме од претходните недели. Граѓаните не може да се водат од интересите на една партија. Затоа имаме прилика да се договориме кога ќе имаме избори”, изјави Манчевски за “Детектор”


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum