Македонија набавила тестови за Koвид19 во 2018-та, стои во извештајот на Светска банка?


Република Македонија набавила тестови за Ковид 19 во 2018-та година во вредност од 70 илјади долари. Барем така стои во извештајот на Светска банка кој вчера беше направен достапен за јавноста преку алатката за Интегрирано светско тргување.

Освен Македонија вакви набавки oд Хрватска направиле, Црна Гора, Бугарија, Србија, Албанија и други земји од источна Европа.

Но според неофицијалното објаснување на Светска Банка во Република Македонија се работи за ненамерна грешка при составувањето на извештајот од страна на Светска банка поради што биле погрешена класификацијата за набавка на медицински тестови и опрема за дијагностика.


Денес грешката на страницата на Светска банка е поправена на местото каде што стоеше опрема за дијагностика и тестови за Ковид 19 стои тестови за медицинска дијагноза.

извор: infomax,mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum