Mакедонија - Данска 17:13 – Митревски фаќа зицери, Талески го лобува Ландин!

Новата Македонија на Кирил Лазаров покажува дека овој национален тим има потенцијал за повеќе во иднина. Феноменална игра се прикажува со Данска и одушевуваат тимската игра, ама и индивидуалните потези.


Никола Митревски блеска на теренот и заблежа девет одбрани во воведните 30 минути. Но, одушевува и храбрата игра на Филип Талески. Токму во една акција, двајцата имаа свое шоу. Прво Митревски му фати зицер на Хансен, па на спротивната страна, Талески го лобува најдобриот светски голман Ландин

gol.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum