Македонија на поразително трето место: МАКЕДОНЦИТЕ НАЈНЕСРЕЌНИ ЛУЃЕ ВО СВЕТОТ -Радио Слободна Европа

Околу една третина од жителите на Македонија не се задоволни со своите животи, покажува најновото истражување на Брима Галуп кое е спроведено во 42 држави, пренесува Радио Слободна Европа.

Македонија се наоѓа на поразително трето место, веднаш зад Гана и Украина. Ова најверојатно е резултат на тоа што Македонија е една од државите со најниски просечни плати во Европа и регионот. Корона кризата пак, остави околу 20 илјади Македонци без работа.

Поразителни статистиките државата има и на здравствен план- во моментов Македонија е на 10-то место во свет по смртност од корона вирусот.


извор: kurir.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum