Мачу Пикчу во Перу е едно од седумте светски чуда

Мачу Пикчу во Перу е едно од седумте светски чуда, а градот се состоел од повеќе од 100 градби, кои се простирале на површина од 323 километри квадратни. Интересно е што целиот град е изграден со древната техника Ашлар, со која тие ги сечеле камењата за истите совршено да се вклопуваат без употреба на цемент. 🇵🇪


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum