Лидерот на ДУИ - Али Ахмети од денеска е почесен доктор на Државниот универзитет во Тетово

Титулата „доктор хонорис кауса“ на Ахмети му е доделена на Правниот факултет на ДУТ, објави Наставно-научниот совет.


– Согласно член 184 од Законот за високо образование на РС Македонија и членовите 264 и 265 од Статутот на Универзитетот во Тетово, Наставно-научниот совет на Правниот факултет врз основа на одлуката за прифаќање на Иницијативата на ректорот на Универзитетот во Тетово Проф. Д-р Вулнет Амети за доделување на титулата Доктор Хонорис Кауза на г. Али Ахмети, соопштија од ДУТ.


извор: denesen.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum