Курсот на биткоинот продолжува да го руши својот историски максимум

Цената на Биткоин во неделата се искачи над 5% за да ја надмине границата од 34.000 американски долари, достигнувајќи уште едно рекордно.

Вкупната пазарна вредност на криптовалутата се искачи над 600 милијарди американски долари како управувачки партнер и ко-основач на институција за позајмување во блокчејн просторот Нексо. Антони Тренчев, рече дека очекува Биткоин да „се најде на патот до 50.000 американски долари, веројатно во првиот квартал од 2021 година“.

Биткоинот се тргуваше за 5,51% повисоко во однос на доларот, тргнувајќи за 34,000,074 во 0:12 часот наутро. Претходно, валутата вртоглаво скокна над 50% во декември, за прв пат да достигне високи 20,000 американски долари.


извор: lider.com.mk29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum