Ковачевски од СДСМ по 6 децении го промени името на Попова Шапка во Kodra e diellit (ВИДЕО)

Во новата реклама на Елекрани на Македонија (ЕЛЕМ) се испромовира новото име на Попова Шапка кое што е преименувано во Kodra e diellit.

Ски центарот Попова Шапка го изгуби своето името старо 6 децении. Ова преименување го дозволил Васко Ковачевски директор на ЕЛЕМ и член на СДСМ.

Сега, новото име на ски центарот кој е во државна сопственост ќе се користи за промоција на албанскиот јазик. Инаку претходна најава за промена на име немало од страна на ЕСМ. Видеото може да го погледнете ТУКА.извор: kurir.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum