Koмандант на УЧК станал диpeктор па му пpeчеле кpcтовите, иkoните и нaциoнaлните cимбoли

Вистински шок доживеале вработените во Агенцијата за иселеништво откако пред неколку дена добиле циркуларен меил во кој од заменик директорот добиле во најмала рака чудна забелешка. Имено заменик директорот на Агенцијата, Измит Нура побарал од вработените да ги отстранат сите крстови, икони и национални симболи од своите канцеларии.


-По барање на заменик директорот на Агенцијата за иселеништво г-дин Измит Нура, ве замолувам да ги тргнете од канцелариите сите национални и верски артефакти. Ви благодарам за соработката.

Функционерот на ДУИ Измит Нура претходно беше директор во Агенција за млади и спорт, а негото име за прв пат ја разбранува јавноста кога се пофали дека гласал на предвремените избори на Косово.


Нура е екс член на 112 бригада на ОНА Мујдин Алиу, а на социјалните мрежи редовно споделува фотографии од војната.


извор: infomax.mk opusteno.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum