КОЛКУ ЛУЃЕ ГО ИМААТ ТВОЕТО ИМE, или презиме? Одговорот е тука


Марко, Ана, Марија, Иван, Александар, Ирена, Јован, Петар... се имиња кои ги има во многу нации, ги има милиони... но, дали е баш така? Колку луѓе во светот твоето име? Некој с епотрудил и истажувал, по држави, нации, континентѕи и дошол до бројките. Можеби твоето име не е единствено, но е ретко.


Потекло на името, земјите во кои што тоа е најчесто и други интересни нешта повтрази со имињата може да дознаете на едно место, но потоа и презимето ако го пребарате на страницата forebears.io.


Научници од Универзитетот во Лондон уште во 2016-та година креирале интерактивна мапа која што едноставно може да открие сè што досега сте сакале да знаете за своето име и презиме.


Сите ние понекогаш сакаме да дознаеме некои интересни работи за нашето име, но и тоа колку луѓе во светот го имаат истото и каде е најпопуларно.


Сето тоа може да го пребарате на страницата forebears.io.

Проверете си колку вашето име, но и презиме е популарно во поединечни земји од целиот свет.


Кога ќе го впишете вашето име на даденото прозорче и ќе кликнете пребарај, под името ќе се појават низа информации.извор: vecer.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum