КОЦКАТА Е ФРЛЕНА: Ајде да видиме дали Филипче ќе прати листа на вакцинирани! Или ќе крие функционери


Радио Лидер вечерва објави индиции дека неколку високи државни функционери биле вакцинирани преку ред и поради нив доктори биле ставени на листата на чекање. Веднаш пристигнаа остри реакции и деманти. Во своите соопштенија и од владата и од Министерството за здравство реагираа дека шириме лажни вести и дека тие се трнаспарентни во процесот на имунизација.

За да им веруваме дека се транспарентни, би требало да ја декласифицираат и да ни ја испратат целосната листа на вакцинирани која ја водат како класифициран податок. Редакцијата на Лидер испрати официјално барање до министерството.извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum