Ќе ocтанеме без персонал: Главната cecтра во Битолската бoлницa поднece отказ

Главната медицинска сестра во Клиничката болница во Битола, Радмила Бајовска, поднесе неотповиклива оставка. За оставката на местото главна сестра, Бајовска покрај директорката на болницата Билјана Гагачевска, лично го запознала и министерот за здравство Венко Филипче. Засега не се познати причините за оставката на Бајовска. Инаку Бајовска е сестра со долгогодишно искуство и таа беше главна сестра во изминатите неколку години.извор: infomax.mk29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum