Каракачанов: Со Димитров збориме без преведувач си праќаме поздрави со татко му кој е добар Бугарин

Бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана Красимир Каракачанов открива каков однос имале со екс-министерот за надворешни работи Никола Димитров.


-Ти им помагаш, а тие зад грбот… И тој Димитров за кој зборувате, тој истото го прави. Доаѓа во Софија, влегува во мојот кабинет, си зборуваме пријателски. Не викаме преведувач. Тој ми праќа многу поздрави од татко му и јас му праќам поздрави на неговиот татко. Татко му е добар Бугарин кој има напишано прекрасни статии за тоа како е создавана македонската нација кои би било добро син му Никола да ги прочита. Излегува од тука, се сретнува со министерката Захариева, прегратки, бакнежи, љубезност… Оди во Брисел и зборува за Бугарија, истакна тој.


извор: kurir.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum