Како функционира перењето на пари?„Перење пари“ е израз кој се користи за секој процес кој ги „чисти“ нелегално одржливите фондови и нивните криминални извори, дозволувајќи им да бидат користени во рамките на легалната економија.


Оваа практика е стара исто колку и самите пари. Но, како всушност се одвива овој процес? Погледнете во следното видео.извор: fakulteti.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum