Јосифовски: Поразително за младите со ребаланс на буџетот скратени се 21 милион евра од образование


Претседателот на УМС ВМРО ДПМНЕ - Битола Марко Јосифовски со своја реакција на социјалните медиуми по ребалансот на бууџетот во кој Владата скрати 21 милион евра за образование.


Марко Јосифовски: Успешно започнала новата учебна година ???

40.000 деца се без компјутер и не можат да следат онлајн настава. Апсурдот да е поголем, скративте 21 милион евра од буџетот за образованието.


- 5 милиони евра од основното образование

- 2 милиони евра од средното образование

- 1 милион за објектите на ФИНКИ и ФФК

- 11 милиони евра од високото образование

- 1 милион за студенстските домови

- 1 милион за млади и спорт


После овие поразителни факти, и не е така успешно, туку е поразително за цел образовен систем, а најголем пораз имаат младите.

#НеВеБива29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum