И ЛАЗЕ ЕЛЕНОВСКИ ЈА НАПУШТИ ВЛАДАТА

Владата го разреши Лазе Еленовски како специјален претставник за интегрирање на Македонија во НАТО во Брисел.


Поранешниот министер за одбрана беше избран од оваа Влада со поддршка од ДУИ во февруари 2018 на таа функција.


Ваквата одлука Владата ја донела на седницата на 19. мај, а решението за неговото разрешување е објавено во вчерашниот Службен весник.

извор: narodenglas.com

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum