Хорор во Битола со 170 мртви: Болницата нема реагенси


Жителите на Битола се жалат од ужасните секојдневни сцени од Клиничката болница во градот. Според напишаното, во градот се случува вистински хорор од пандемијата со ковид-19, а болницата не располага со основните средства за справување со кризата. Како што пишува Верица Ѓоргиевска на Фејсбук во групата за Ковид19 искуства и совети, Клиничката болница во Битола не располага со реагенси за испитување на д-димери. Според напишаното, болницата е во тотален хаос, хоспитализирани пациенти чекаат и до четири дена за резултати, а ним им се од круцијално значење да ги добијат истите што побрзо.

Погледнете за што станува збор.

извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum