Груби koнтра Заев: Тешко дека ќе се лeгализира мapиxyаната

Првиот вицепремиер Артан Груби вечерва во „Click Plus“ на ТВ21 истакна дека премиерот Зоран Заев кратко на владина седница отворил дебата за легализација на канабисот за медицинска, како и за рекреативна употреба.

„Дебатата траеше кратко. Ова прашање е нова иницијатива, не е во програмата на Владата. Добро е да се отвори дебата за ова прашање, широка дебата, да го слушнеме гласот на народот, а потоа ќе одлучиме, но сепак тешко е да се реализира засега“, вели Груби.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum