(ФОТО) Гоце Делчев на Википедија направен како бугарин

Пред неколку дена на светски познатата Википедија имаше промена на националноста на најголемата фигура на македонската историја, Гоце Делчев.


Доколку ја посетете страницата на англиска верзија за револуционерот Гоце Делчев, ќе видите како тој во полето за националност е заверен како бугарин.


На македонската верзија Гоце Делчев сеуште се води како македонец.
29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum