Генерал Апостолски: Се боревме ПРОТИВ ТИЕ ШТО ТВРДАТ ДЕКА СМЕ БУГАРИ (АУДИО)

На Твитер се појави аудио запис на Радио Скопје од 1986 година во кој зборува партизанскиот генерал Михајло Апостолски.


Генералот раскажува за битките меѓу партизаните и бугарските фашисти на територија на Македонија во втората светска војна. Вели дека тој инсистира на поставувањето на споменици на кои е обележано кој против кого се борел од 1941 до 1944.

“Сте го слушнале ли и дали знаете од кога е интервјуто на Генералот Михајло Апостолски дадено за Македонското радио?

— *зборува за Бугарскиот и Српскиот окупатор и нивната насилна асимилација врз Македонците … * роден е ноември 8, 1906, а почина август 7, 1987”, пишува во објавата на аудио снимката


извор: vecer.mk29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum