Фрчкоски вратен од амбасадорување од САД уште пред да заминеЉубомир Данаилов Фрчкоски, за кого неодамна беше објавено дека ќе биде новиот македонски амбасадор во Вашингтон, од Соединетите Американски Држави не ја добил согласноста за оваа дипломатска функција. Високи дипломатски извори за МКД.мк ја потврдија оваа информација, велат дека извесни резерви кон Фрчкоски изразила земјата која требало да му биде домаќин.


За Фрчкоски минатиот месец беше дадена согласност во Владата, по што веднаш била започната процедурата за обезбедување на агреман и се чекал одговорот.


Но, високи дипломатски извори потврдуваат дека согласност од Вашингтон не е добиена.

-Нашите извори не откриваат детали зошто Фрчкоски е неприфатлив за Соединетите Американски Држави – дали на тоа влијаеле неговите поранешни политички ангажмани или е нешто друго во прашање, пишува порталот.


Целата вест прочитајте ја на МКД.МК.

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum