(Фото/Видео) Дали на повидок е нов кopyпциски cкaндал во Прилеп?

На Фејсбук профилот “Ла Фамилија Прилеп”, вечерва се објавени фотографии, на кои како што пишува во објавата активисти на СДСМ од Прилеп растовараат вреќи и ги внесуваат во еден од месните штабови.

Според она што пишува, комбето од каде се истовараат вреќите е во сопственост на Јавна општинска установа Дом за стари лица „Киро Крстески – Платник” од Прилеп.


“Дали СДСМ подготвува нови така наречени “хуманитарни” пакети за делење во Прилеп”, прашуваат граѓаните на социјалните мрежи и го повикуваат Основното јавно обвинителство да реагира на ваквата злоупотреба на службени возила во корист на партијата на власт.

извор: markukule.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum