[ФОТО] Се случува БОЈКОТ, гласачките места ПРАЗНИ, членови обвинуваат за полнење кутии и притисок


После бојкотот на членството за време на внатрепартискиот избор за претседател на СДСМ голем беше притисокот и нервозата на Локалните Клубови низ цела држава за тоа конгресот да нема легитимитет и да се избери претседател само со 20 посто од членството.

За тоа сведочат многу членови кои јавно пишуваат за притисок, закани и полнење кутии со цел да се покрие срамот кој ќе го доведе во прашање и демократскиот капацитет на партијата.

Во Битола член во комисијата за избор на претседател на СДСМ е и сопругата на претседателот на СДСМ -Битола, Златко Ќурчиевски која евидентира и контролира за тоа кои членови на СДСМ излегоа да гласаат.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum