ФОТО - Песочна бура во Пекинг

Пекинг прекриен со прашина, донесена од силните вретрови од пустината Гоби, во северозападна Кина.


Според метеоролозите тоа е најсилната песочна бура во реонот во последаната деценија.

Честичките ПМ10 во некои реони на Пекинг достигнаа до 8.000 микрограми на метар кубен, а дозволени се 50, додека честичките ПМ2 се на ниво од 300 микрограма на метар кубен, а дозволени се 35. Поради песочната бура откажани се 428 летови од аеродромите во Пекинг.


извор: tera.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum