(ФОТО) Новиот изглед на параклисот св. Петка кај Црн Мост е феноменален

Денес младите дечки кој береа донации за реновирање на параклисот св. Петка кај Црн Мост во Битола, со макотрпна работа од раните утрински часови на параклисот им дадоа нов, феноменален изглед на кој секој би уживал.

На чело со Дејан Јанкуловски со неговиот седум годишен син Леонардо и неговите пријатели Дејан Ташковски како организатор на настанот, Кире Граматковски, Игор Нестороски и Димитар Гировски, почнувајќи со богослужба за благослов за работа од 08:00 часот сабајле, тие започнаа со реновирање на параклисот. Тие потенцираат дека нивната работа тука не завршува и ќе се ангажираат за работење на други места за со цел разубавување на градот Битола.


Во продолжение ви ги прикажуваме сликите и објавата на Дејан на неговиот Фејсбук профил каде може да погледнете како изгледа параклисот по денешната работна акција.29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum