(ФОТО) Новинарката Јоци и порача на Радмила Шекеринска да оди во пензија

Актуелната Министерка за одбрана и потпретседател на СДСМ, Радмила Шекеринска, во политиката е скоро 30 години. Од 1993 година Шекеринска е избрана за член на ЦО на СДСМ во неколку мандати. Од 1995 е член на претседателството на ЦО на СДСМ, а во 1999 година е избрана за потпретседател на ЦО на СДСМ и за меѓународен секретар на партијата.


Во периодот 1995 – 1999 година, ја врши функцијата претседател на СДММ, а во 1997 – 1998 година е и портпарол на СДСМ. Подоцна е избрана за потпретседател на Партијата, а на 5 ноември 2006 година е избрана и за претседател на Партијата.


Шекеринска важи за умерен политичар, која долги години беше еден од најблиските соработници на неприкосновениот лидер на оваа партија Бранко Црвенковски, но, за разлика од многу негови приврзаници, Шекеринска е една од ретките која успеа да се наметне и да биде еден од клучните играчи и кај актуелниот лидер, Зоран Заев.

Сепак, во последниот период, се чини дека Шекеринска и прави повеќе штета на партијата, отколку што и помага. Легендарен беше нејзиниот твит околу знамето на Американска сојузна држава Аризона, кое го претстави како Македонско:

извор: galama.club

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum