(ФOTO) На состанок на Воениот комитет на НАТО, нашата земја означена како “MK SKOPJE MOD”

Началникот на генералштабот на Армијата, првпат како полноправен член, учествуваше на 183 редовно заседание на Воениот комитет на НАТО, највисокото воено советодавно тело на Алијансата.


Имено, сите останати учесници на заседанието, кое првпат се одржа по пат на телеконференциска врска, беа означени со земјите кои ги претставуваат, додека генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски нашата земја ја претставуваше како “MK SKOPJE MOD”.

Која е 30-тата членка на НАТО? Реакции има до министерот за надворешни, Никола Димитров со барање да испрати нота со која ќе го одбрани достоинството, за ова, како што се пишува, непризнавање, непочитување и омаловажување.

извор: инфомакс.мк

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum