(Фото Галерија) Скопје како вoeна зoнa: Повpeдени неколку полицajци и двајца репортериСкопје денеска наликуваше на појасот Газа, а може да се каже и како воена зона.

Со неколку поголеми инциденти поминаа денешните протести за ослободување на осудените за случајот „Монструм“.

Повредени се најамлку двајца полицајци од налетот на демонстрантите кои се обидоа да го пробијат кордонот.

Двајца репортери се нападнати и повредени, од кој еден се наоаѓа во Градската болница.

Неофицијално има еден приведен на протестите.

Речиси цел час полицијата и новинарите се каменувани од страна на демонстрантите.

Во моментов групата изолирана и растерана, а полицијата ја има ситуацијата под контрола.

извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum