Филипче: Над 85 % од починатите имале и друга хронична болест, голем дел доцна доаѓаат во болница

Министерот за здравство Венко Филипче истакна дека огромен број од починатите од Ковид-19 имале други хронични болести.

Огромен процент од пациентите имале тешка форма на некоја друга хронична болест, над 85% се со коморбидитети. Голем дел многу доцна доаѓаат во болница, рече Филипче.


извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum