ФИФА\УЕФА ни ја прекрсти ФФМ: Фудбалска федерација на Северна Македонија потпишана од Грк (ФОТО)

Во официјален допис од ФИФА/УЕФА испратен до Фудбалската федерација на Македонија, освен името на нашата држава има направено измена и во името на ФФМ.


Иако федерацијата официјално не е преименувана, во овој допис сме напишани како Фудбалска федерација на Северна Македонија.


Генерален секретар на УЕФА, потпишан на дописот е Гркот- Теодоридис.извор: kurir.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum