Фејсбук ќе забрани објави против вакцинирање

На челните луѓе на најголемата социјална мрежа постојано им се префрла дека овозможуваат широко распространување на пораките на антиваксерите. Фејсбук сега најави дека планира и сопствена кампања во САД, со која ќе се истакнува предностите од вакцинирање против грип.


Социјалната мрежа од неодамна презеде засилена активност против ширењето на теориите на заговор на своите страници.


Според правилата на фејсбук, огласите со неточни информации за вакцини се забранети, но огласите во кои се изравува противење на вакцините беа дозволени доколку не содржат лажни тврдења.


извор: tera.mk

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum