Фатени на дело: СДСМ дели пакети и 1.700 денари во Шутка и прави списоци со „сигурни гласачи"

Потпкупот на СДСМ пред избори продложува. Власта е фатена на дело во Шутка како дели пакети помош и пари на граѓани на насебата.

Ромите при тоа мора да потпишат изјава со која се согласуваат гласот на изборите да го дадат за СДСМ.


Во потпукот учествува Шерафедин Сефер вработен во МВР како приправник го организира поткупот заедно со Љатифа Шишковска, кандидат за пратеник на СДСМ.


Пакетот кој го добиваат идните гласачи на СДСМ има храна а на рака добиваат и 1700 денари.


извор: kurir.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum