ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРЕДВИДЕ ВИРУС ВО СТРИП ПРЕД 8 ГОДИНИ: Тој дојде од Кина беше воведен карантин

Во 2012 година, Европската унија го нарача и го објави стрипот „Инфициран“, кој ужасно предвиде што се случува денес со глобалната павидемија на ковида 19. Сепак, во оваа пропагандна презентација на борбата против вирусот, глобалистичките бирократи конечно ја спасуваат планетата.


Графичкиот роман ги прикажува научниците во лабораторија во Кина кои експериментираат со смртоносен патогени. Одеднаш се појавува „херој“ од иднината, предупредувајќи ги надлежните за претстојната пандемија и претставува противотров од вселената. Тогаш злобните опортунисти го крадат лекот од херојот и го продаваат на фармацевтска компанија.

Извлечената приказна од 2012 година содржи и пренесување на нов вирус од животни на луѓе на преполн пазар како оној во Вухан!

Стрипот „Инфициран“ е производство на Групацијата за меѓународна соработка и развој на Европската комисија. Не беше наменет за широка публика, туку беше дистрибуиран во рамките на институциите на ЕУ. Само неколку стотици примероци беа отпечатени.

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum