Еве како изгледа еден мост во Македонија вреден 500.000 евра !!!

Во мај месец годинава градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, истакна дека мостот кај Сточен пазар ќе бил најголемиот и најубавиот мост.

Ветувањто беше дека мостот ќе се заврши за 3 месеци, но оттогаш граѓаните од оваа населба стравуваат од поплавувања, а сообраќајот е забранет.

Со секој поголем дожд се прави голем водостој на градската река, а потоа одново се работи градилиштето да се врати во нормала.

Граѓаните од оваа прилепска населба се шегуваат и го споредуваат ова мовче со мостот на Босфор, имајќи ја во предвид неговата астрономска цена.

извор: shilomagazine.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum