Екс-функционерите ќе се вработат на „државно“ (ВИДЕО)

Апанажата за досегашните пратеници, министри и останати функционери, нема да се укине, но Заев ќе им понуди работа во државни институции. Верува дека, на тој начин ќе го сведе на половина бројот на тие кои ќе земаат плата и следната година, а нема да одат на работа.

извор: telma.com.mk

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum