ДУИ СО ПРАТЕНИК ПОМАЛКУ: Исмаил Јахоски ќе делува како независен

Пратеничката група на ДУИ сега има еден пратеник помалку, бидејќи пратеникот Исмаил Јахоски, кој беше кандидиран на листата на ДУИ во Изборната единица 5 веќе не е пратеник на партијата на Али Ахмети, туку стана независен пратеник.

Како што стои и на интернет страницата на Собранието, Јахоски повеќе не фигурира на листата на пратеници од редовите на ДУИ, туку под графата независни пратеници. Јахоски е познат на јавноста како еден од најбогатите македонски политичари. Тој во повеќе наврати беше градоначалник на општина Пласница а е сопственик на компанијата Пуцко петрол. 

извор: faktor.mk


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum