(Документи) Ckaндал: На прв ден во Влада татко и чичко на министерот Бочварски добиле тендер

На првиот ден како министер во владата блиски роднини на министерот за транспорт и врски Благој Бочварски добиле тендер во општината која тој ја водеше речиси три години пишува Експрес.мк

Бочварски е избран за министер на 31 август а фирмата Де Лукс ДОО веќе наредниот ден добива тендер од општина Штип.

Според достапните документи на 1 септември општина Штип склучила договор или рамковна спогодба со фирмата на братот на таткото и таткото на министерот Бочварски.

Тоа значи дека тендерот е подготвен и одлуката кој ќе го добие била донесена додека Бочварски бил градоначалник на Штип.

Во нормална држава која сака да влезе во ЕУ Aнтиkopупциската комисија и Јавното oбвинитeлство веднаш би пристапиле кон иcтрага на тендерот поради нeпотизам, кopупција, злoyпотреба на службена должност.


извор: infomax.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum