(ДОКУМЕНТ) Претседателот на СДСМ Неготино се пишал Албанец за да се вработи


Претседателот на општинската организација на СДСМ -Неготино Јане Трајков се запишал дека е од албанска националност за да се вработи по етнички клуч во во Инспекторат за земјоделство.

Јавен Трајков е вработен е како помлад соработник за реализација на пороекти,Одделение за проекти, Сектор за проекти и административна поддршка на директорот во Државниот инспекторат за земјоделство.

Сите вработени се членови на СДС и сите се пишале дека се албанци за да се вработат во Инспекторат за земјоделство.

Помеѓу нив се Штерја Гогол, Силвана Трбогазова, Јане Трајков, Апостол Бакев.

извор: lider.com.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum