Дочекавме на Фејсбук Мицкоски да го брани Заев од бугарскиот европратеник Џамбаски!По повод денот на раѓањето на Гоце Делчев, на Фејсбук се огласи премиерот Зоран Заев:

„Денеска, 4 февруари, на денот на раѓањето на великанот и инспираторот на македонското национално револуционерно дело – Гоце Делчев, се сеќаваме и оддаваме почит на неговиот историски придонес во создавањето на македонската државност.


Како инспиратор и двигател на македонската револуционерна организација, Гоце Делчев секогаш повикуваше на единство и сплотеност во политичките предизвици пред кои е исправена земјата од сите општествени чинители и граѓани, без разлика на нивната верска, етничка или политичка припадност.


Идеалите и заложбите на овој великан се наша заедничка обврска да продолжиме да ја градиме државата како демократска и економски напредна земја, која денеска е дел од најмоќниот воено-безбедносен сојуз НАТО и земја која чекори кон членство во ЕУ.”


Невообичаено за политичари, во коментар под постот, со Заев полемизираше Ангел Џамбаски, претседател на делегацијата на бугарската ВМРО во Европскиот парламент:


На општо изненадување, во дискусијата во постот на Заев, се вклучи Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ:извор: plusinfo.mk

29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum