ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Девојката на министерот Димитров со јавни навреди до претседателот Трамп!

Дипломатски скандал предизвикуваат пишувањата на „Твитер“ на Катерина Синадиновска, новинарка која веќе подолго време е во јавна љубовна врска со министерот за надворешни работи Никола Димитров.

На 24 април, Синадиновска на социјалната мрежа „Твитер“, директно го навредувала претседателот на Соединетите Американски Државји, Доналд Трамп.

Во тој период, претседателот на САД имаше саркастична изјава дека можеби треба да се пијат или вбризгуваат сретстава за дезинфекција против вирусот Ковид-19. Овој хумор не бил процесуиран како хумор од страна на партнерката на Димитров, па на твитер напишала:


-Свет во којшто претседател на САД сугерира вбризгување на дезифектат во вина има далеку поголеми проблеми од пандемија со вирус. –пишува Синадиновска.

извор: lider.com.mk

83425208_113292373554260_678017133495032
29060043_2016680208590936_36926234558838

© 2020 Аналитикум / Analitikum