Дени Роуз: Фудбалерите ги третираат како глувци во лаборатории

За рестартирањето на сезоната во Премиер Лигата, денес фудбалерот Дени Роуз кој е на позајмица во клубот Њукасл даде своја изјава во врска со ситуацијата.


„Луѓето сугерираат дека треба да се вратиме на фудбалот, како да сме свињи или лабораториски стаорци“. - гласеше изјавата на Дени Роуз.


Овој револт на Дени гласеше по притисокот од јавноста како и федерацијата на Англија за рестартирање на фудбалската лига што побрзи, и покрај тоа што ситуацијата со коронавирусот сеуште е лоша во Англија.


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum