Денес 35 нови случаи, 5 починати од кој едното е бебе

По денешниот извештај за ново заболени од коронавирус во државата, регистрирани се нови 35 случаи на заболени од коронавирус каде:

  • 22 од Скопје

  • 4 од Куманово

  • 1 од Штип

  • 6 од Тетово

  • 1 од Струга

  • 1 од Гостивар

Од починатите 4 се од Скопје и 1 од Струга. Во денешниот извештај на ИЈЗ е евидентирано и бебето од Скопје кое, на барање на родителите, со авион беше транспортирано во Швајцарија каде починало. Бебето беше хоспитализирано на Детската клиника и имаше позитивен резултат на КОВИД-19. Регистрирани се 19 излечени пациенти. Состојбата со коронавирусот во Македонија по денешниот извештај е следна:


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum