"Демодекс" ова суштество живее на човечкото лице и е близок роднина на пајакот

Запознајте го демодекс. Ова суштество живее на човечкото лице и е близок роднина на пајакот. Овие суштества шетаат по вашето лице, при што се размножува и полага јајца од кои ќе произлезат нови паразити. Научниците проценуваат дека овој паразит живее кај речиси секоја возрасна личност.


Сега миењето лице пред спиење изгледа навистина важен чекор, зарем не?👌


29060043_2016680208590936_36926234558838
  • Facebook

© 2020 Аналитикум / Analitikum